Wipneus en Pim


Wipneus, Pim en de oude paraplu
Stacks Image 27
B. J. van Wijckmade
1957
94 pagina's (versie 10.1), 80 pagina's (versie 10.2)
Illustraties: Herman Ramaekers
Opnieuw uitgebracht door Imagebooks, ISBN 978.946144.5421

<   boekje nr. 9   |   boekje nr. 10   |   boekje nr. 11   >

Het verhaal:
Koning Goedhart heeft zorgen. Hij heeft al heel lang niets meer gehoord van zijn broer, koning Witbaard. Witbaard is koning van Blijland dat op wel twaalf dagen reizen van Kabouterland ligt. Wipneus bedenkt een plan om er achter te komen wat er aan de hand is. Stuur een brief naar koning Witbaard, reis achter de postbode aan en kijk wat er gebeurt. Natuurlijk zijn het Wipneus en Pim die het allemaal mogen uitzoeken.

Onderweg in de herberg 'Onder het droge dak' komen ze Baas Paraplu tegen. Baas Paraplu is een vreemde man die heel veel en heel bijzonder paraplu's heeft. Wipneus en Pim krijgen van hem een paraplu waarmee je kunt vliegen. Wipneus en Pim ontdekken dat de brieven aan de grens van Kabouterland door de postbode in een brievenbus worden gedaan. Een andere postbode komt de brieven ophalen om ze verder te brengen. Maar voordat het zover is, zien ze dat de brief uit de brievenbus wordt gestolen door de heks met de zeven katten. Wipneus en Pim proberen de brief van de heks af te pakken, maar daarbij wordt Wipneus door de heks gevangen genomen. Het lukt Pim om met hulp van de paraplu de heks met de katten de lucht in te trekken en in een groot meer te laten vallen. Wipneus en Pim gaan met de paraplu nu verder naar koning Witbaard. Vlak bij het paleis worden ze gevangen genomen door soldaten van koning Witbaard, die denken dat ze vijanden zijn. Maar alles komt goed en koning Witbaard gaat met Wipneus en Pim mee terug naar Kabouterland. Zo kan Witbaard eindelijk zijn broer Goedhart weer eens zien.
Versie 10.1 heeft 25 afbeeldingen.
Versie 10.2 heeft 19 afbeeldingen.
Stacks Image 46
'Deze paraplu is de beste die ik heb', zegt Baas Paraplu tegen Wipneus en Pim.
Stacks Image 40
De heks rijdt in een karretje dat wordt getrokken door zeven katten. De heks heeft een zweep waar ze af en toe mee knalt.
Stacks Image 57
Wipneus en Pim zijn gevangen genomen door kapitien Poef en zijn mannen.
Stacks Image 51
Koning Witbaard zegt tegen kabouter Rozestokje dat hij zolang koning moet zijn.