Wipneus en Pim


Wipneus, Pim en de vliegende stoel
Stacks Image 28
B. G. van Wijckmade
1977
80 pagina's
Illustraties: Joop Walenkamp
Dit is het eerste boekje dat door Joop Walenkamp is geïllustreerd.
Het boekje bevat de opdracht: 'Ter nagedachtenis aan Herman Ramaekers'.

<   boekje nr. 30   |   boekje nr. 31   |   boekje nr. 32   >

Het verhaal:
Kabouter Knippeling wordt 100 jaar. Daarom is er groot feest in Kabouterland. Knippeling krijgt een mooie, nieuwe schommelstoel. Pim heeft gevraagd of hij de oude stoel van Knippeling mag hebben. Pim heeft namelijk een plannetje bedacht: hij wil de schommelstoel ombouwen tot een stoel die kan vliegen. Er moet daarvoor nog heel wat getimmerd, geschroefd en gezaagd worden. Maar eindelijk is het zo ver: ze kunnen een proefvlucht maken en alles gaat goed.

Koning Goedhart vraagt aan Wipneus en Pim of ze een pakje naar tante Boterbloem willen brengen. Dat komt goed uit, dan kunnen ze mooi de vliegende stoel gebruiken. Ze gaan op pad, maar de domoren zijn vergeten een kaart mee te nemen. Ze vragen de weg aan een paar vissers, Scheur en Tong. Die vertellen over twee boeven, Schol en Bot, die de Sprookjeszee onveilig maken. Deze boeven stelen van iedereen vis om die zelf te verkopen. Daar zullen Wipneus en Pim wel eens wat aan gaan doen. Ze gaan naar het eiland waar Schol en Bot wonen. Daar vinden ze allemaal gestolen vis. Ze gebruiken de vliegende stoel om de gestolen vis weer naar Steur en Tong terug te brengen. Op het eiland zetten ze een groot bord dat hier gestolen vis wordt verkocht. Nu kunnen Wipneus en Pim naar tante Boterbloem. Die is maar wat blij met het pakje. Ze maken met de vliegende stoel nog een tochtje met tante Boterbloem en dan is het weer gauw terug naar huis.
Opmerking:
Dit is het eerste boekje dat door Joop Walenkamp is geïllustreerd. Op pagina 2 staat de tekst 'Ter nagedachtenis aan Herman Ramaekers'.
Stacks Image 44
Er wordt gezaagd en getimmerd.
Stacks Image 38
'Wij zijn Wipneus en Pim ...!'
Stacks Image 55
'Dat wordt morgen een beste dag!'
Stacks Image 49
Tante is dol op een kopje thee.